perjantai 14. maaliskuuta 2008

Kiran kuvia

On ollu kaikki nämä kuvat CD:llä koko ajan. Nyt vasta ekan kerran kurkkasin niitä lääkärin jälkeen. Röntgen-kuvista näkee kaikkein selvimmin tilanteen. Tomografia-kuvia on miljoona enkä osaa tulkita niitä.

Tässä on nyt ekana sivukuva. Siinä näkyy kuinka vika lannenikama osoittaa ylöspäin ja suoliluut ovat ihan eri tasossa. Vikan nikaman pitäisi jatkaa selkärängan linjassa alaviistoon ja suoliluiden olla päällekkäin.


Sitten "virallinen" lonkkakuva-kuvakulma. Siinä näkyy tietysti onnettomat lonkat (oikealla vasen), niistä asiantuntija osaa kertoa, että liian väljiä ovat. Reunat on kuitenkin siistit, eikä kuulemma kulumia ole.

Sen sijaan harjaantumatonkin silmä näkee kuinka toi vika nikama on ihan epäsymmetrinen. Toisella puolella okahaarake sojottaa normaalisti vapaana eteenpäin. Toisella puolella okahaarakkeen omituisen leveä tynkä törmää suoraan suoliluuhun.


Tässä on nyt yksi tomografiakuva. En mitään niistä ymmärrä, mutta tässä on kivat muskelit :) Oikeastihan olisi pitänyt etsiä niitä kuvia, missä näkyy kuinka se viimeinen lannenikamaväli on puhdas. Sillä sehän on! Ei hermopinteitä tai välilevyongelmia. Huolestuttavan näköinen, epämuodostunut väli, mutta onneksi terve.


Tässä on vielä etupäästä kuva. Sitä ei kummemmin kuvattu, kun ei mitään vikaa tuntunut olevan. Mutta kiva laittaa sekin kun kerran joku pää on kunnossa.

Ei kommentteja: